volvelds-loonbedrijf-de-weer-1_1920x870_acf_cropped

Volles Feld Säen mit Lohnunternehmen De Weer (Holland)

Loonbedrijf De Weer uit Bornerbroek heeft sinds afgelopen voorjaar de Farmax Ringseeder en Kverneland rotoreg zaaicombinatie in gebruik. De combinatie bestaat uit een Ringseeder met een dubbele ringenrol die mechanisch met elkaar verbonden zijn. Voor deze ringen bevindt zich een RVS zaaibalk voor het volvelds kunnen zaaien van gewassen. De rotorkopeg is een Kverneland NG-S 101 uitvoering waarop een E-drill compact met Isobus aansluiting bevestigd zit.

‘Wij waren opzoek naar een zaaicombinatie met een grote slagingskans van graszaad en met name in drogere perioden zoals het voorjaar, maar ook die een volvelds zaaibeeld achterliet, een egale aansluiting heeft op de vorige werkgang en geen gewasresten meesleept.’ Zo laat Walter Wilmink van loonbedrijf De Weer weten.

hoge-res-6692-min-2_1070x700_acf_cropped
placeholder-slider-voorbeeld3_1070x700_acf_cropped
DJI_0818-min_1070x700_acf_cropped
volvelds-loonbedrijf-de-weer-1_1070x700_acf_cropped
hoge-res-7968-min-1-1

De werking

De Weer heeft gekozen voor een NG-S variant zodat zij, wanneer nodig, ook egaliserend werk kunnen uitvoeren met de rotorkopeg. Na de rotorkopeg zorgt de egalisatiebalk voor een voorverdichtend- en geëgaliseerd effect waarna de RVS zaaibalk het (gras)zaad volvelds verspreid voor de ringen. De ringen drukken het zaad in de vochtlijn zodat het goed contact maakt met vocht in de bodem. Tevens rust de machine op de dubbele ringen, wat zorgt voor een goed aangedrukt zaaibed. De dubbele ringenrol is tevens uitgevoerd met afstrijkers zodat plakkende grond niet tussen en in de ringen komt, dit voorkomt vollopen. Na de dubbele ringenrol is de Ringseeder uitgerust met een v-vormige spijlenrol die ervoor zorgt dat grovere kluitjes gebroken wordt. De Weer heeft gekozen voor kleine rollen aan de zijkant van de machine. De keuze voor deze rollen hebben zij gedaan zodat het zaaibed egaal aansluit op de werkgangen tijdens het zaaien.

‘Wij hebben rijsnelheden met deze zaaicombinatie tussen de 6 en 8 kilometer per uur, dit komt neer op 1 hectare per uur voor kleine percelen en ongeveer 1.5 hectare voor grotere.’ Aldus Walter.

Meer weten over de Farmax Ringseeder?

Neem contact op

graan_1920x625_acf_cropped-1

Nachrichten und Geschichten

Sehen Sie sich unsere Neuigkeiten an

RobustHandwerkStarkRobustHandwerkStarkRobustHandwerkStark
magazine-2020-farmax

Fordern Sie unser Kostenloses Magazin an

Verwenden Sie das untenstehende Formular, um unser Magazin anzufordern und erhalten Sie innerhalb weniger Minuten einen Download-Link in Ihrer Mailbox.

In diesem Magazin informieren wir Sie ausführlich über die Vorteile des Spatens gegenüber dem Pflügen. Außerdem werden alle Arten von Spaten kurz erklärt und mehrere Kunden werden ihre Erfahrungen mit unseren Spatenmaschinen teilen.