1_1-min-scaled_1920x870_acf_cropped

Farmax Rapide - Akkerbouwbedrijf Klaasse Bos

Farmax Rapide

Vlak naast de startbanen van Schiphol runnen vader (Gerrit) en zoon (Chris) Klaasse Bos samen een akkerbouw- en loonbedrijf. Ze zijn al jaren gecharmeerd van het spitten. Ze hebben Farmax geholpen met het ontwikkelen van de Farmax Rapide.

Onder de rook van Amsterdam

Klaasse Bos is een akkerbouwer die zich in het plaatsje Lijnden (N.-H.), onder de rook van Amsterdam, heeft gevestigd. Het bedrijf richt zich vooral op akkerbouw, maar daarnaast verzorgt het ook transport en loonwerk. Gerrit en Chris doen voornamelijk al het werk met z’n tweeën, in drukke periodes worden er mensen ingehuurd. Het bedrijf is al heel wat jaren oud en de laatste jaren groeide het sterk. “We zijn van 60 naar 240 hectare gegroeid en nog steeds zien we er veel perspectief in,” aldus Gerrit. Het bedrijf heeft 3 jaar geleden een geheel nieuw pand kunnen bouwen. Klaasse Bos houdt ervan om dingen die ze doen, goed te doen. Daarbij bieden ze een breed pakket aan.

‘Farmax staat open voor onze ideeën’

Gerrit: “Met de oude machine hikten we aan tegen de beperkte capaciteit en het vollopen van de spitmachine. Maar we hadden nog een aantal andere ideeën over het verbeteren van de machine. Toen we hierover contact opnamen met Alfons Sleiderink hadden we niet verwacht dat hij zo goed op onze ideeën kon inhaken. Hij betrok ons bij de ontwikkeling van de machine en kreeg de machine dan ook al snel op de markt. Het resultaat was de Farmax Rapide.” Klaasse Bos zegt dan ook veel waardering te hebben voor Farmax. “We zijn zeer tevreden over de huidige Farmax-machines en zouden ze ook aanbevelen bij andere akkerbouwers en/of loonwerkers. Dit omdat de machines mooi werk leveren en technisch prima in orde zijn. Daarnaast vinden we de machine bedrijfszeker en onderhoudsarm, vergeleken met andere spitmachines bij ons in de buurt,” aldus Chris.

‘De Farmax rapide spitmachines zijn de beste voor op de klei’

Volgens Klaasse Bos boeken de machines van Farmax de beste resultaten op de kleigronden. “Daar waar andere machines bij zware omstandigheden snel vollopen, spit de Farmax door”. Ook besparen we veel diesel in vergelijking met ploegen en zaaien. Of het een opbrengstverhogend effect heeft is moeilijk te bepalen, omdat dit ook afhankelijk is van andere factoren. Wel is het zo dat de opbrengst er sowieso niet lager van wordt. Ten slotte zijn we met spitten veel minder weersafhankelijk. Vooral arbeidstechnisch gezien is dit een groot pluspunt,” aldus Gerrit.

Bekijk de Farmax rapide

graan_1920x625_acf_cropped-1

Nieuws en verhalen

Bekijk ons nieuws

RobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterk
magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.