drp-perfect-II0011

Gebruikte spitmachine kopen

Op zoek naar een gebruikte spitmachine voor uw tuin of akker? Onze dealers bieden naast nieuwe Farmax spitmachines ook jong gebruikte spitmachines te koop aan. Door de kwaliteit van een nieuwe Farmax spitmachine en de vakkundigheid van onze dealers kunt u rekenen op een gebruikte spitmachine van Farmax.

Farmax onderscheidt zich door de manier waarop de roterende spitmachines zijn opgebouwd. Zo is de aangedreven egrol van ons onafhankelijk instelbaar van de spitmachine. Het voordeel van deze opbouw is dat heel nauwkeurig het egaliserende effect van de egrol gestuurd kan worden hoe de bestuurder dit graag wil hebben. Daarnaast zorgen de spitschoppen van Farmax ook voor een egaal mengend effect van de grond, zonder een frees-effect te creëren met de spitschoppen. De huidige spitschoppen zorgen voor een grovere structuur in de bodem zonder deze zeer fijn te maken zoals andere spitmachines. Farmax heeft twee verschillende soorten spitschoppen, een variant voor zware bodems zoals klei en een variant voor lichtere bodems zoals zand, veen en zavel. Oudere gebruikte spitmachines kunnen nog beschikken over de oudere type spitschoppen. Indien u opzoek bent naar dergelijke spitschoppen voor uw gebruikte spitmachine kunt u het beste contact opnemen.

Ik ben geïnteresseerd

Waarom een gebruikte spitmachine

Onze dealers helpen u graag verder met advies voor een gebruikte spitmachine van Farmax. Het aanbod van een spitmachine gebruikt is variërend waardoor vaak machines beschikbaar komen in verschillende uitvoeringen die ook passend kunnen zijn in uw bedrijf. De verschillende uitvoeringen waarin de spitmachine gebruikt is uitgevoerd is sterk afhankelijk in welke regio de desbetreffende dealer zit. Zo kan uw spitmachine gebruikt bijvoorbeeld uitgevoerd zijn met een egrol, ringrol, frees of Packerwals.

Een spitmachine gebruikt met een een frees of Packerwals wordt veelal toegepast op zwaardere bodems zoals klei, zware zavel of leem. De frees verkleint de grove kluiten na het spitten waardoor het zaaibed fijner gemaakt wordt (en dus geschikter) voor het zaaien/poten van gewassen. De Packerwals op de spitmachine gebruikt herverdicht het zaaibed na het spitten, door de vorm van de Packerwals worden openingen ‘geprikt’ in de toplaag waardoor water makkelijker wegloopt in de bodem. Daarnaast maakt de Packerwals het zaaibed egaal wat het zaaien of poten vergemakkelijkt. Hierdoor is uw spitmachine gebruikt ook geschikt voor grondbewerking op zwaardere bodems.

Naast een spitmachine gebruikt op zwaardere bodems zijn er ook uitvoeringen waarbij de spitmachine gebruikt is uitgevoerd voor lichtere bodems. Deze spitmachines zijn veelal uitgevoerd met een egrol of ringenrol. Deze nalooprollen zorgen voor een goede afwerking van het zaaibed op lichtere bodems. De egrol egaliseert de toplaag na het spitten en drukt gewasresten de bodem in zodat het eenvoudig verteerd kan worden door het bodemleven. De Ringenrol herverdicht de toplaag na het spitten en creëert kleine ‘geultjes’ in de bodem zodat water makkelijker vastgehouden kan worden. In beide gevallen biedt dit veel voordelen voor uw spitmachine gebruikt zodat u nog veel werkplezier kunt beleven aan deze spitmachines. Bekijk de nalooprollen voor meer informatie.

gebruikte spitmachine

Een tweedehands spitfrees voor uw klus

Onze dealers hebben een verscheidenheid aan tweedehands spitfrezen beschikbaar. Zodat u een passend tweedehands spitfrees voor uw bedrijf kunt gebruiken.
De tweedehands spitfrezen worden professioneel nagekeken door onze dealers, deze controles zijn belangrijk om te kunnen waarborgen dat u kwaliteit voor uw tweedehands spitfrees ontvangt dat uw bedrijf verdient. Indien gewenst kunnen aanpassingen aan uw tweedehands spitfrees gedaan worden zodat u een bijvoorbeeld een driepuntsophanging bevestigd krijgt aan uw spitfrees waardoor uw kunt spit-zaaien. Afhankelijk van uw spitmachine is het ook mogelijk later een tweede rol te bevestigen aan uw tweedehands spitfrees, zodat u het spit resultaat nog meer kunt afstemmen op uw eigen wensen. Bekijk de nalooprollen voor meer informatie.

Het personeel van onze dealers zijn vak professionals met een sector brede ervaring met geaccrediteerde certificaten en opleidingen. Door jaren aan werkervaring met Farmax spitmachines kunnen zij u een tweedehands spitfrees aanbieden die weer jaren mee kan.

Ik ben geïnteresseerd


magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.