DJI_4842-min

Farmax rotorkopeg met zaaimachine

Een rotorkopeg met zaaimachine is de perfecte machine voor het bewerken van uw bodem en deze direct te zaaien. Of het nu gaat om een zware bodem of lichtere zandbodems, een rotorkopeg met zaaimachine is de ideale machine om naast uw grondbewerking ook in één werkgang te kunnen zaaien. De rotorkopeg staat erom bekend gewasresten goed te kunnen verkleinen en deze onderin de bodem te drukken. Of zwaardere bodems zoals klei zorgt de rotorkopeg met zaaimachine voor het verkleinen van de grondkluiten, hierdoor wordt er een goed zaaibed gecreëerd voor de teelt van uw gewassen. Het grote voordeel van het combineren van een zaaimachine met een rotorkopeg zorgt voor besparing van diesel, arbeidsuren en bodemverdichting. Farmax is leverancier van professionele landbouwmachines voor de agrarische markt, met als expertise spitmachines, zaaimachines en beluchters. Wist u dat Farmax ook een rotorkopeg met zaaimachine levert?

Rotorkopeg met zaaikit van Farmax

Een rotorkopeg met zaaikit bestaat in meerdere vormen. Zo kan er volvelds gezaaid worden, middels schijfkouters of suffolk kouters. Afhankelijk van het te zaaien gewas en zaaiafstand zijn deze drie zaaimethoden mogelijk om uw zaaizaad aan te brengen. Volvelds zaaien is, zoals het woord als zegt, het volvelds aanbrengen van zaaizaad. Het zaaizaad wordt in feite tegen een plaat geblazen die onder een lichte hoek geplaatst is, dit zorgt voor een evenredige verspreiding. Deze manier van zaaien wordt vooral gekozen bij gras, groenbemesters, tagetes en andere fijnzadige gewassen waarbij volvelds zaaien.

Daarnaast bestaan twee mogelijkheden om dit zaaizaad te zaaien; pneumatisch of mechanisch. Pneumatisch zaaien is het via luchtdruk verplaatsen en aanbrengen van zaaizaad op de bodem. Via een (hydraulisch aangedreven) doseerunit wordt geleidelijk zaaizaad afgegeven, waarna luchtdruk dit zeer nauwkeurig verplaatst naar de gewenst plek. Een mechanische zaaimachine werkt zonder luchtdruk. Veelal wordt via een stappenwiel het zaaizaad gedoseerd waarna zaaiplaten het zaaizaad op de juiste plek leggen.

Kverneland rotorkopeg

De Kverneland rotorkopeg zijn voorzien van een sterke constructie met een grote ruimte tussen de tandenhouder en de onderzijde van de aandrijfbak. Grote hoeveelheden organisch materiaal, meststoffen of stenen kunnen ook zonder problemen met een Kverneland rotorkopeg ingewerkt worden, ook in mulchomstandigheden. Alle modellen van de Kverneland rotorkopeg, die geschikt zijn voor de Farmax zaaimachine, zijn voorzien van snelwisseltanden. De H en S serie van de Kverneland rotorkopeg zijn geschikt om gecombineerd te worden met de Farmax ringseeder. De tanden zijn gezekerd middels een speciale pen, die eenvoudig zonder hulpmiddelen kan worden gewisseld of vervangen. De Kverneland rotorkopeg beschikt daarnaast over een Euro-aansluiting. Deze Euro-aansluiting kan gemakkelijk worden aan- en afgekoppeld. Aan deze euro-aansluiting zitten vier ‘parallellogrammen’ bevestigd. Via deze bevestiging is het gemakkelijk de Farmax Ringseeder te monteren aan de Kverneland rotorkopeg.

De Kverneland rotorkopeg is daarnaast te combineren met een E-drill zaadtank. De E-drill zaadtank zit bovenop de Kverneland rotorkopeg bevestigd en heeft een tankinhoud van 1600 of 2000 liter. Deze E-drill is uitgevoerd met een elektrische ELDOS doseerunit, de gebruiker kan de E-drill gemakkelijk aansturen via de Isobus aansluiting en is in te stellen van 1 tot 400 kg per hectare. De E-drill is pneumatisch aangestuurd die hydraulisch via de trekker ventielen wordt aangestuurd.

magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.