Farmax spitmachines

Farmax biedt een breed scala aan geavanceerde spitmachines, leverbaar in werkbreedtes van 90 cm tot 450 cm en met maximale werkdieptes tot 120 cm. Een Farmax spitmachine is eenvoudig uit te breiden met bijvoorbeeld een eggerol, frees, ringenrol, extra tweede rol, ontsmettingswals, opbouw-zaaimachine, opbouwlift, rotor en/of schopschrapers.

Spitmachine van Farmax kopen

Een spitmachine is een aftakas aangedreven machine dat een roterende grondbewerking uitvoert. In tegenstelling tot een ploeg, waarbij de grond ‘gedraaid’ wordt, mengt de spitmachine de (kunst)mest en gewasresten door de grond. Dit mengen zorgt voor een luchtige bodem, dat makkelijk regenwater en zuurstof opslaat in de bodem. In de praktijk wordt veelal een hydraulische lift op onze machines gemonteerd zodat spitten en zaaien in één werkgang gecombineerd kan worden.

Ik heb interesse in een spitmachine

Farmax spitmachine voor een optimale bodemkwaliteit

Een Farmax spitmachine staat voor optimale bodemkwaliteit voor de groei van uw gewassen. Tijdens het ontwerpproces van de Farmax spitmachine draait het naast bodemkwaliteit bij Farmax ook om kwaliteit en capaciteit. Dit vertaalt zich in een spitschoppen rotor die tot 75 omw/min kan werken, wat resulteert in een maximale werksnelheid van 6.5 km/u. Deze rotorsnelheid zorgt voor een betere behoud van bodemstructuur, wat het dichtslaan van de bodem, na een regenbui, voorkomt.

De vorm van de Farmax spitmachine spitschop is uniek in zijn soort. De punt van de spitschop creëert onder in de bouwvoor een open structuur wat de waterhuishouding verbeterd. De vorm van de spitschop is specifiek ontworpen om slijtage te minimaliseren, de snijpunt op de spitschop zorgt voor een eerste contact met de grond wat slijtage van gehele spitschop verminderd. Daarnaast is de spitschop ontworpen om tijdens het spitten de grond in feite op te tillen en bij de neergaande slag de grond te mengen. De spitschoppen worden met breekbouten aan de flensen gemonteerd, hierdoor kan de spitschop wegklappen wanneer het een vreemd object in de bodem tegenkomt. Tevens kunnen de spitschoppen eenvoudig en snel worden gewisseld middels een bouten bevestiging.

Spitmachine van de beste kwaliteit kopen

Farmax heeft een spitmachine te koop dat volledig aangepast kan worden aan uw eisen. Farmax ontwikkeld en produceert alle Farmax machines volledig intern en is hierbij niet afhankelijk voor andere externe partners. Door deze marktbenadering zijn wij in staat onze kwaliteit consistent te houden, snel klantspecifieke ontwikkelingen uit te voeren en eenvoudig kunnen schakelen tussen fabrikant en gebruiker. Hierdoor hebben onze dealers een spitmachine te koop die zich onderscheid met andere grondbewerking machines.

Onze R&D afdeling en dealers denken graag met u mee om uw Farmax spitmachine perfect te laten aansluiten op uw wensen en eisen. De Farmax spitmachines zijn eenvoudig uit te rusten met een hydraulische hef (voor spit-zaaien), gedragen zaaimachines, additionele rollen, afstrijkers en nog veel meer opties.

Spitten

Spitten is een vervanger van ploegen. Overal waar de ploeg ingezet wordt kan men de grond ook bewerken door spitten. Groentetelers zijn al langer bekend met spitten. Door de verdere ontwikkeling van de spitmachine en de beschikbaarheid van steeds grotere tractoren (lees: vermogen) op akkerbouwbedrijven, is spitten in Nederland een steeds bekender wordende vervanger van de ploeg.

Spitten kent meerder voordelen ten opzichte van andere grondbewerking machines. Zo is bij een Farmax grondbewerking machine bijna geen trekkracht nodig, omdat de krachtoverbrenging via de aftakas gaat. Tevens is er geen krachtoverbrenging over de trekker wielen nodig (ofwel geen wielslip). Daarnaast is een dieselbesparing van 40 procent mogelijk door de combinatie van meerder bewerkingen in één werkgang.

Spitten heeft ook voordelen op de bodem. Spitten creëert geen ploegzool, of heft een ploegzool zelfs op tijdens het spitten. Dit gaat een verdichting van de bodem tegen. Ten opzichte van ploegen mengt een spitmachine beter meststoffen en groenbemester door de bodem, dit komt door de roterende beweging van de spitschoppen ten opzichte van de draaiende beweging van een ploegschaar. De spitschoppen van de Farmax zorgen daarnaast voor een grovere bodemstructuur wat de bodemstructuur ten goede komt.

Persoonlijk advies over de Farmax spitmachines

Neem vrijblijvend contact op met één van onze dealers om te informeren naar een op maat gemaakte spitmachine zij hebben veelal ook uit voorraad een spitmachine te koop. Onze dealers zijn expert op het gebied van een Farmax spitmachine. Door de jarenlange samenwerking tussen fabrikant en dealer is Farmax in staat nieuwe markttrends en feedback concreet te verwerken in de Farmax spitmachine.

Neem contact op

magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.