Diepspitmachines van Farmax zijn ontworpen om de grond extra diep te bewerken en harde lagen los te breken en te mengen.

Onze diepspitmachines worden vaak ingezet bij het aanleggen van aspergevelden, wijngaarden, boomgaarden, sportvelden en zelfs in de wegenbouw. Farmax diepspitters zijn voorzien van speciaal ontworpen spitschoppen voor een perfect mengende werking. Resultaat: een egale bodemstructuur, tot wel één meter diep!

Type DRP-D

Speciaal ontworpen voor de tuinbouw, fruitteelt, het bewerken van nieuwbouwgrond en plantsoenaanleg. Deze machine is uitgevoerd met aandrijfbak tot 120 pk en een aftakas-toerental van 540 omw./minuut. De machine heeft een werkdiepte tot 60 centimeter.

60 tot
65 pk
Min. Tractorvermogen
12 tot
15
Aantal schoppen
160 tot
180 cm
Werkbreedte
60
cm
Max.werkdiepte

Kwaliteit en gebruiksgemak

Farmax diepspitmachines voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dankzij de compacte bouw en het lage eigen gewicht zijn deze machines te hanteren in een driepunts-hefinrichting. De machines kunnen bovendien worden uitgevoerd met een hydraulisch instelbare aandrukrol.

Voordelen van deze spitmachine

  • Speciale messen voor uitstekende mengende werking tot op grote dieptes
  • Optimale, egale bodemstructuur
  • Voor alle omstandigheden een geschikte machine
  • Te hanteren in driepunts-hefinrichting
  • Zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

Bekijk onze nalooprollen opties

Naast het spitten zit de essentie van een correcte bodembewerking ook in de keuze voor welke soort nabewerking na het spitten gekozen wordt. Om een passende nabewerking te kunnen bieden voor de Farmax gebruikers bieden wij verschillende soorten aangedreven en niet-aangedreven rollen en walsen aan voor het creëren van het best passende zaai- of pootbed. Belangrijk bij de keuze van een rol of wals is de grondsoort waar u uw werkzaamheden op uitvoert. Daarnaast dient u rekening te houden met het soort volggewas wat u wilt gaan telen. Sommige planten hebben een voorkeur bij een iets grover of juist fijner zaaibed.

Heeft u specifieke technische vragen over een rol of wals of wilt u bijvoorbeeld een andere rol of wals achter uw (spit)machine hebben? Farmax denkt met u mee en adviseert u graag over de mogelijkheden.

Farmax Rollen & walsen

Uitvoerbaar-met-frees-scaled_1070x700_acf_cropped-8

Uitvoerbaar met frees

zware-ketting-aandrijving_1070x700_acf_cropped-8

Zware kettingaandrijving

oliekoeler_1070x700_acf_cropped-8

Optie: Oliekoeler

Contact

Interesse in een diepspitmachine? Neem dan contact op.

Neem contact op

Productsheet

Download een productsheet van deze spitmachine.

DOWNLOAD PRODUCTSHEET

Onderdelen

Zoek je onderdelen van deze spitmachine. Neem dan contact op.

Onderdelen aanvragen