DSC_1050-cropped-scaled_1920x870_acf_cropped

Grondbewerkingsmachines van Farmax

Grondbewerking machines zijn cruciaal voor landbouwers en loonwerkers in de agrarische sector. Met behulp van grondbewerking machines zijn zij in staat de juiste groei omstandigheden voor planten te creëren, wat het verhogen van het rendement ten goede komt. Er zijn vele soorten grondbewerking machines beschikbaar, het is echter belangrijk de juiste machine te kiezen voor uw omstandigheden. In vele gevallen is het mogelijke verschillende grondbewerking machines te combineren in één machine, wat uiteindelijk voor u als ondernemer arbeid- en dieselkosten kan besparen. Eén van deze machines is een spitmachine. Een spitmachine geeft u de mogelijkheid om naast bodembewerking ook gelijktijdig de bodem zaaiklaar te maken middels een rollen nabewerking.

Farmax is zich bewust van deze wensen en eisen en biedt hierom de juiste grondbewerking machines voor de agrarische sector. Om deze reden ontwikkeld en produceert Farmax bodembewerking machines die de gebruiker in staat stelt de best passende grondbewerking te creëren voor het te telen bouwplan. Door de jarenlange ervaring die Farmax heeft opgedaan is er altijd een passende spitmachine om aan de veelvoudige wensen en eisen te voldoen van de gebruikers.

Ik ben geïnteresseerd

Waarom grondbewerking met machines van Farmax

De basis van een goede opbrengst en kwaliteit van de teelt ligt onder andere bij de juiste keuze voor grondbewerking. Het is belangrijk voor de bodem om voldoende beschikking te hebben tot vocht, meststoffen, zuurstof en organische stof. Deze parameters zorgen ervoor dat in de basis het wortelstelsel van de plant voldoende aanbod om goed te kunnen groeien. De juiste grondbewerking zorgt er dus voor dat de bodem niet te snel uitdroogt, de meststoffen uniform door de bodem gemengd zijn, er voldoende zuurstof in de bodem wordt gemengd en gewasresten worden ingewerkt voor een verhoging van het organische stofgehalte.

Bodembewerking

Er zijn veel verschillende soorten bodembewerking. Afhankelijk van het gewas en de bodemsoort is het belangrijk de juiste keuze voor bodembewerking te kiezen. Naast de hoofd bodembewerking is het ook belangrijk de juiste nabewerking te kiezen.  De juiste nabewerking na de bodembewerking zorgt voor een egaal zaai- of pootbed en creëert de juiste omstandigheden om gewassen in te telen. Sommige gewassen hebben voorkeur aan een erg fijn zaaibed terwijl andere gewassen een grover zaaibed prefereren door de makkelijke doorworteling en taaie grondstructuur. Bij Farmax hebben wij voor ieder gewenst effect een passende of op maat gemaakte oplossing.

Farmax levert grondbewerking machines van topkwaliteit

Farmax is producent van roterende spitmachines die gebruikt kunnen worden voor grondbewerking. De spitmachines van Farmax worden volledig in huis ontwikkeld en geproduceerd, deze marktbenadering maakt het mogelijk de kwaliteit consistentie van het productieproces te waarborgen.

Door de jarenlange ervaring is Farmax tevens een vooraanstaande aanbieder van klantspecifieke grondbewerking machines. Wanneer het nu gaat om een specifieke werkbreedte, de combinatie van spitten met zaaien, een speciale nabewerking of de toepassing in een bijzondere teelt. Bij Farmax bent u voor uw bodembewerking machines aan het juiste adres.

De spitmachines van Farmax kunnen veelzijdig worden toegepast in de akkerbouw, tuinbouw, groen sector en loonwerk. Voor ieder sector is een passende spitmachine beschikbaar die eenvoudig met een tractor kan worden aangedreven.

Spitmachine minitractor van Farmax

De groensector maakt doorgaans gebruik van kleinere tractoren en werkbreedtes. Voor deze sector heeft Farmax een mini spitmachine beschikbaar voor de best passende grondbewerking van tuinen, sportvelden en groenstroken. Veelvoorkomende spitmachines voor deze markt zijn de Farmax SRP, ERP & SERP.

Land- en tuinbouw

Farmax biedt een breed scala aan spitmachines aan voor de professionele land- en tuinbouw. Deze spitmachines zijn speciaal ontworpen om te kunnen werken op zowel lichte als zware bodems en kunnen tegen een hoge capaciteit aan spitwerkzaamheden. Onderling verschilt de hefcapaciteit en vermogen van tractoren, voor ieder tractor segment heeft Farmax een spitmachine beschikbaar die perfect afgestemd is op de capaciteiten van de tractor.

Diepspitten

Speciale teelten vragen speciale machines. Een voorbeeld van een speciale teelt waar diepspitten toegepast wordt is de aspergeteelt. Aspergeplanten wortelen zeer diep en door diepspitten wordt het voor deze wortels makkelijker diep te wortelen voor meststoffen en grondwater. Farmax kan een diepspitter leveren van 50 centimeter tot 120 centimeter diep.

Nalooprollen

Wat net zo belangrijk is naast de bodembewerking spitten is het klaarmaken van het zaai- of pootbed. Farmax heeft verschillende nalooprollen beschikbaar die het beste aansluit op het gewenste zaai- of pootbed. Zo kan er gekozen worden voor een aangedreven rol die de toplaag verkruimeld en aandrukt of bijvoorbeeld een rol die geultjes creëren wat water makkelijker vasthoudt.

Ik ben geïnteresseerd

magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.