KRG-scaled_1920x870_acf_cropped_1920x870_acf_cropped

Diepspitten met de machines van Farmax

Diepspitten is soms onvermijdelijk. Op bodemsoorten met storende lagen of gewassen die een diepe beworteling nodig hebben (zoals asperges) is het nodig om de bodem diep te bewerken. Het doel bij diepspitten is om de harde ondoordringbare lagen te doorbreken zodat er een betere grondstructuur ontstaat. Regenwater kan door diepspitten makkelijker de bodem intrekken wat de waterhuishouding van de bodem aanzienlijk verbeterd.

Gewassen op gediepspitte grond hebben een betere beworteling door de verbeterde grondstructuur. Tijdens het diepspitten wordt de grond in feite gemengd, waardoor ook zuurstof in de bodem gebracht wordt tijdens deze bewerking. Een gebied waar veel aan diepspitten gedaan wordt zijn de poldergebieden in Nederland. Door diepspitten worden de gronden lichter en makkelijker bewerkbaar. De 40 procent afslibbare grond wordt gemengd met de onderliggende zandlaag wat zorgt dat de afslibbaarheid naar 20 tot 25 procent gaat.

Gewassen waarbij diepspitten belangrijk is, zijn gewassen die diep weg wortelen en vaak meerdere jaren blijven staan. Bij dergelijke gewassen is een goede grondbewerking erg belangrijk om de bodemstructuur te verbeteren. Veel voorkomende gewassen waarbij diepspitten veel wordt toegepast is de aspergeteelt en wijnbouw.

Ik ben geïnteresseerd

Multifunctionele diepspitter kopen

Afhankelijk van de spitdiepte heeft Farmax heeft voor iedere klus een passende diepspitter in haar assortiment. De standaard beschikbare werkbreedtes zijn; 160 centimeter, 180 centimeter, 250 centimeter en 280 centimeter. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de werkbreedtes aan te passen voor klantspecifieke eisen, zolang dit binnen de 2,80 meter werkbreedte blijft.

De standaard beschikbare werkdieptes van een Farmax diepspitter zijn; 65 centimeter, 80 centimeter, 100 centimeter of maximaal 120 centimeter. Afhankelijk van de gewenste spitdiepte is de diepspitter uitgevoerd als gedragen variant of getrokken variant. Vanuit de basis zijn de KRG diepspitmachines getrokken machines, deze diepspitmachines beschikken over een werkbreedte van 250 of 280 centimeter met een maximale werkdiepte van 120 centimeter. De andere diepspitter types zijn gedragen machines in de driepuntshef van de machine.

Diepspitter te koop

Farmax heeft voor iedere diepspit bewerking een passende diepspitter te koop. Neem vrijblijvend contact op met onze vertegenwoordigers en dealers om u te laten informeren over de mogelijkheden voor een diepspitter.

De Farmax diepspitter is uitgevoerd met een op maat gemaakte Rögelberg aandrijving. Rögelberg onderscheidt zich door de ontwikkeling van aandrijvingen die onderhoudsarm, robuust, compact en uitermate bestand tegen schokbelasting. De transmissie-componenten worden zo compact mogelijk gehouden. De aandrijving naar de rotoras wordt verzorgt middels een steekas of PTO, waarna de robuuste kettingaandrijving de hoge krachten met de juiste snelheid overbrengt op de rotoras.

Onze dealers en vertegenwoordigers hebben niet gewoonweg een diepspitter te koop. Zij vertalen uw wensen en eisen tot een passende diepspitter die past binnen uw bedrijfsvoering. Farmax heeft verschillende opties en aanpassingen voorhanden die het aanbod van spitmachines exponentieel vergroot, hierdoor is het mogelijk te kiezen uit een tal van uitvoeringen. Farmax heeft verschillende aangedreven en niet-aangedreven nalooprollen, een driepunt liftinrichting, CAT 1, 2, 3 of 4 driepunt opname, drie soorten spitschoppen en verschillende kettingwiel uitvoeringen. Deze tal van opties maakt dat onze dealers en vertegenwoordigers altijd een diepspitter te koop hebben dat goed aansluit op uw situatie.

Farmax diepspitmachines

Farmax diepspitmachines staan erom een lange levensduur te hebben voor de Farmax gebruiker. Binnen Farmax vinden wij het belangrijk dat de Farmax diepspitter met veel zorg geconstrueerd en gefabriceerd worden. Door directe lijnen en vaste leveranciers is Farmax instaat de kwaliteit van de dieppitmachines te kunnen garanderen en consistent houden. De kwaliteit van de halffabricaten, draai-, las- en laserdelen worden constant nauwlettend in de gaten gehouden zodat de Farmax diepspitmachines altijd een constante kwaliteit hebben en in het veld doen waarvoor zij bedoeld zijn, voor u als gebruiker een Farmax diepspitmachine hebben die geld voor u verdient.

Ik ben geïnteresseerd

magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.