De Farmax DRP Perfect is een middenklasse spitmachine, uitermate geschikt voor de tuinbouw, boomkwekerijen en de landbouw op lichtere grondsoorten.

Deze spitmachine is leverbaar in verschillende werkbreedtes en gemakkelijk uit te voeren met een hydraulisch verstelbare egrol, frees, ringrol, buizenrol of packerwals. Ongeacht de grondsoort bent u met de DRP Perfect verzekerd van een optimaal zaai- of pootbed!

Spitten en zaaien in één werkgang

De DRP Perfect is te combineren met een zaaimachine, waardoor u alle benodigde bewerkingen in één werkgang uitvoert. De zaaimachine is eenvoudig aan te koppelen via enkele vaste opnamepunten, maar u kunt ook kiezen voor een opbouwlift zodat u de zaaimachine dichter bij de trekker brengt. Dankzij deze combinatiemogelijkheden wordt er brandstof bespaard.

80 tot
100 pk
Min. Tractorvermogen
540 omw./
minuut
Aftakas-toerental
185 tot
300 cm
Werkbreedte
45
cm
Max.werkdiepte

Wendbaar en onderhoudsvriendelijk

De spitmachine is zo ontwikkelt dat onderhoud zeer eenvoudig plaats kan vinden. Verder zijn er inspectieluiken in de kettingkast gemaakt zodat u gemakkelijk de staat van de kettingaandrijving in de gaten kunt houden.

Dankzij de compacte uitvoering van de DRP Perfect ligt het zwaartepunt van de machine dicht bij uw trekker. De PE afscherming voorkomt vollopen van de machine. Structuurschade, zoals een ploegzool of verdichting van de ondergrond, behoren dankzij de spitmachine tot verleden tijd. Dit alles zorgt ervoor dat de opbrengst van het gewas met 10-20% stijgt.

Voordelen van deze spitmachine

  • gemakkelijk te combineren met andere machines
  • hoge capaciteit
  • compact, zeer onderhouds- en gebruiksvriendelijk design
  • PE afscherming die vollopen voorkomt
  • geschikt voor meerdere grondsoorten van zand tot lichte klei

Specificaties

  • Aandrijving hoofdas (rotor): Aandrijfbak met differentieel
  • Capaciteit: Onder optimale omstandigheden tot maximaal 1,2 hectare per uur.
  • Aftakas-toerental: 540 omw./minuut
  • Trekkervermogen: 80 tot 100 pk

Bekijk onze nalooprollen opties

Naast het spitten zit de essentie van een correcte bodembewerking ook in de keuze voor welke soort nabewerking na het spitten gekozen wordt. Om een passende nabewerking te kunnen bieden voor de Farmax gebruikers bieden wij verschillende soorten aangedreven en niet-aangedreven rollen en walsen aan voor het creëren van het best passende zaai- of pootbed. Belangrijk bij de keuze van een rol of wals is de grondsoort waar u uw werkzaamheden op uitvoert. Daarnaast dient u rekening te houden met het soort volggewas wat u wilt gaan telen. Sommige planten hebben een voorkeur bij een iets grover of juist fijner zaaibed.

Heeft u specifieke technische vragen over een rol of wals of wilt u bijvoorbeeld een andere rol of wals achter uw (spit)machine hebben? Farmax denkt met u mee en adviseert u graag over de mogelijkheden.

Farmax Rollen & walsen

IMG_1836-scaled_1070x700_acf_cropped
778 012

Optie: Met opbouwlift

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Compacte bouw

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Combinatie met zaaimachine en opbouwlift

55521 006

Aandrijfbak met hoog rendement

Contact

Interesse in de DRP Perfect I spitmachine? Neem dan contact op.

Neem contact op

Productsheet

Download een productsheet van deze spitmachine.

DOWNLOAD PRODUCTSHEET

Onderdelen

Zoek je onderdelen van deze spitmachine. Neem dan contact op.

Onderdelen aanvragen