hoge-res-8068-min-1-scaled_1920x870_acf_cropped

Farmax Zaaimachine - Loonbedrijf Fa. Jakobs

Farmax zaaimachine van Loonbedrijf Jakobs

Loonbedrijf Fa. Jakobs zit gevestigd in het Limburgse Geijsteren, net tussen Venray en de Duitse grens in en zijn al 60 jaar actief in het loonwerk en akkerbouw. Het bedrijf opereert op een verscheidenheid aan bodemsoorten zoals zand, zavel en zware rivierklei dicht aan de Maas. Voor het zaaien van hun fijnzadige gewassen (waaronder gras) hebben zij gekozen voor de zaaicombinatie van een Farmax zaaimachine met een Kverneland rotorkopeg.

De werkzaamheden

Vanuit de loonwerktak is het bedrijf actief in de veehouderij, akkerbouw en boomkwekerijen. Grondverzet is een groeiende tak van sport, met bijbehorend transport en containerverhuur. ‘Deze werkzaamheden maken voor ons best wel een breed pakket, met een breed scala aan klanten.’ aldus Michiel Jakobs. Fa. Jakobs heeft naast het loonbedrijf ook een akkerbouw tak met, variërend per jaar, tussen de 120 en 160 hectare akkerbouw. Op het akkerbouwbedrijf worden veelal de conventionele gewassen geteeld.

Michiel; ‘Bij al deze werkzaamheden hoort natuurlijk een breed machinepark. Voor het zaaien van gras en fijnzadige gewassen hebben wij daarom gekozen voor een Farmax zaaimachine en Kverneland rotorkopeg zaaicombinatie.’

graan_1920x625_acf_cropped-1

Nieuws en verhalen

Bekijk ons nieuws

RobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterk
magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.