volvelds-loonbedrijf-de-weer-1_1920x870_acf_cropped-1_1920x870_acf_cropped

Primeur: Farmax introduceert Farmax Ringseeder

Farmax Ringseeder

Farmax heeft in het voorjaar van 2020 de Farmax Ringseeder ontwikkeld vanuit een marktvraag bij loonwerkers. Door de input uit de praktijk van loonwerkers heeft Farmax een zaaicombinatie weten te ontwikkelen die beter aansluit op de vraag vanuit de markt, namelijk; een compactere zaaimachine en volvelds zaaien voor de ringen. Zaaien voor de ringen zorg ervoor dat zaaizaad goed vast gelegd wordt in de vochtlijn, dit stimuleert de opkomst, ook bij drogere omstandigheden. Het verdichte zaaibed wordt gerealiseerd door de verdichtende egalisatiebalk.

Farmax Ringseeder

Beter zaaibed met de Farmax Ringseeder

Bij de Farmax Ringseeder wordt het zaaigoed voor de dubbele ringrollen verspreid door een zaaibalk, dit gebeurd over de complete werkbreedte. De Ringseeder is met parallelgeleiding bevestigd aan de kopeg, hierdoor steunt de kopeg op de ringrollen. Het zaaigoed wordt door de hogere druk op de rollen dichter aangedrukt, hierdoor wordt bodemvocht rond het zaaigoed beter vastgehouden. Daarnaast wordt het zaad ook in contact gebracht met de vochtige bodem. De Ringseeder heeft als optie ook uitklapbare kantrollen. Deze kantrollen zorgen voor een egaal zaaibed tussen de werkgangen wat beter in elkaar overloopt.

Compacte herverdichting

De Ringseeder is door zijn parallelgeleiding compacter aan de Kverneland rotorkopeg gemonteerd, hierdoor sleept de machine tijdens zaaiwerkzaamheden nauwelijks in de bochten. Ook heeft dit als voordeel dat het gewicht dichter aan de trekker gemonteerd zit.

Farmax Ringseeder; gewoonweg eenvoudiger werken.

De ervaring van loonwerkers is dat klanten zelf de stoppel gemakkelijk inwerken met een cultivator, waarna zij met de zaaicombinatie het veld inzaaien. Daarnaast hoeft er niet persé eerst geploegd of gekilverd te worden om een egaal zaaibed te creëren. Een ander bijkomend voordeel is de manier van zaaien. Het zaaigoed valt tussen de kopeg en de ringrollen in, zonder dat hier een eg of kouter gebruikt wordt. Hierdoor worden gewasresten tijdens het zaaien niet meegenomen en wordt het zaaibeeld niet verstoord.

Meer informatie

graan_1920x625_acf_cropped-1

Nieuws en verhalen

Bekijk ons nieuws

RobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterk
magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.