Logo-banner-pagina001-min_1920x870_acf_cropped

Spitten 2.0

Spitten 2.0

In de zomer van 2022 is het grensoverschrijdende project Agro, groene innovatie en Technologie (AGIT) van start gegaan. AGIT zet in op een innovatievere landbouw en met de projecten van het team worden met deze innovaties hier verder aan bijgedragen.

Het projectteam met 9 MKB-bedrijven en de Hogeschool van Münster (FH Münster) gaan samen aan de slag met de ontwikkeling van twaalf innovaties in de landbouw die tevens als pilot worden ingezet. De kern van het AGIT project gaat om slimme en nieuwe duurzame technieken toe te passen in de landbouw(mechanisatie) zodat het gebruik van (kunst)meststoffen, onkruidbemesting en oogsten efficiënter worden benut. Middels lichtgewicht constructies, efficiëntere (elektrische)aandrijvingen die met waterstof uit wind- en zonne-energie worden aangedreven of sensor- en stuurtechnieken moet het projectteam de landbouw van morgen naar een hoger niveau te tillen.

 

graan_1920x625_acf_cropped-1

Nieuws en verhalen

Bekijk ons nieuws

RobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterk
magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.