IMG_2171-min-scaled_1920x870_acf_cropped

Farmax KRG & LRG - Heiler Agrarservice

Farmax KRG en LRG diepspitmachines

In Waghäusel (D) – tussen Heidelberg en Karlsruhe – runt de Familie Heiler een agrarisch loonbedrijf. Een belangrijke specialisatie is de aspergeteelt. Voor de grondbewerking bij aspergetelers geldt er maar één methode, namelijk spitten. Walter Heiler is graag bereid om deze voorkeur voor spitten èn voor Farmax spitmachines toe te lichten.

25 jaar ervaring met Farmax-spitmachines Heiler Agrarservice is in 1979 opgericht door Walter Heiler. Vanaf 2001 hebben Walter en zijn zoon Raphael Heiler, de leiding over het loonbedrijf met een zestal medewerkers. Het is een typisch familiebedrijf waarbij alle gezinsleden actief meewerken. Het machinepark omvat zo’n tien trekkers en vier maaidorsers. In dit deel van Duitsland vindt het telen van asperges veel plaats. Specifiek voor deze teelt heeft Heiler de beschikking over meerdere frees- en plantmachines (2- en 3-rijig). Voor de grondbewerking werkt het loonbedrijf met vier Farmax-spitmachines.

De spitmachines gebruikt Heiler ook voor andere gewassen en in andere regio’s. Het bedrijf is namelijk actief in meerdere gebieden, zoals
Baden-Württemberg, Hessen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Brandenburg, Sachsen, Thüringen, Sachsen-Anhalt en Bayern. Heiler spit jaarlijks circa 300 hectare. Het gaat om lichte zandgronden tot zware leemachtige grondsoorten. Het betreft een enkelvoudige grondbewerking. Gelijktijdig inzaaien vindt niet plaats. Saillant detail: Heiler beschikt nog over zijn eerste Farmax-spitmachine uit 1988.

Een aanrader voor collega-loonwerkers

Heiler heeft jarenlang ervaring met Farmax-spitmachines en concludeert: Ik kan collega loonwerkers deze machines van harte aanbevelen. De belangrijkste argumenten heb ik al genoemd. Voor de boer is dit de goede bodemstructuur ’en ideale zaaibedbereiding. Voor de loonwerker is van belang het eenvoudige onderhoud en de bedrijfszekerheid.

Bekijk de Farmax diepspitmachines

graan_1920x625_acf_cropped-1

Nieuws en verhalen

Bekijk ons nieuws

RobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterk
magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.