IMG_6174-scaled_1920x870_acf_cropped

Klantportret Dhr. Merker, Dumte (Duitsland)

In Dumte, nabij Steinfurt (Dld), ligt tussen de heuvels het akkerbouwbedrijf van Martin Merker. Martin gebruikt sinds 2017 een Farmax Rapide welke specifiek aangepast is op zijn wensen en eisen.

Het begon klein

Martin Merker is akkerbouwer met als hoofdteelt mais en tarwe. Zijn vader is in de jaren 40 begonnen met boeren op 7 hectare. In die tijd bestonden de bedrijfsactiviteiten uit veeteelt en akkerbouw. In 2008 heeft Martin het akkerbouwbedrijf uitbereid naar 45 hectare. Na deze overname kreeg Merker de kans in 2019 om uit te bereiden tot 100 hectare eigendom, deze kans heeft hij niet laten liggen. Martin Merker is een gedreven persoon welke door hard werken en passie voor het vak zijn bedrijf heeft weten te laten groeien zoals het vandaag de dag gegroeid heeft.

Daarnaast is een Cat 4 vanghaaksysteem aangebracht bij fabricage. Uiteindelijk is gekozen voor een kernerwals, de keuze hiervoor ligt aan het soort bodem die Merker heeft. Door deze wals is het drukkend vermogen van de rol precies goed en loopt deze niet vol bij zware bodems.

Hij heeft ook gekozen voor een iets overlappende rol zodat het land 100% vlak neergelegd wordt. Merker; ‘tot op heden werk ik met volle tevredenheid met mijn Farmax spitmachine. Bij nattere omstandigheden is de bodem makkelijker in te werken met een spitmachine in vergelijking met een ploeg. Daarnaast bevalt mij alle werkzaamheden in één werkgang gigantisch goed bij een Farmax spitmachine.’

Bekijk de Rapide Spitmachine

graan_1920x625_acf_cropped-1

Nieuws en verhalen

Bekijk ons nieuws

RobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterk
magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.