farmax-lrp-profi-spitmachine-1_1920x870_acf_cropped

Farmax ontwikkeld de toekomstbestendige LRP Profi spitmachine

Voorjaar 2019 kwam in toenemende mate de vraag uit de markt om een LRP Profi te ontwikkelen die de steeds zwaarder wordende zaaimachines aan kan. Met meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van spitmachine heeft Farmax hier goed op in weten te spelen.

Een andere verandering aan de LRP Profi is de manier waarop de woelpoten bevestigd zitten aan de spitmachine. Voorheen zaten deze woelpoten op een vaste plek gemonteerd waardoor de gebruiker de plek van de poot niet zelf kan instellen. Op het nieuwe model zijn de woelpoten verstelbaar, hierdoor is men flexibeler met de plek van de woelpoten aan de spitmachine.

Naast de hierboven genoemde punten is het LRP hoofdframe duurzamer ontworpen waardoor het eigen draagvermogen van de spitmachine stijgt.

Door de nieuwe lift kan de spitmachine meer gewicht tillen zonder dat de spitmachine hier onder lijdt.

Door de nieuwe lift kan de spitmachine meer gewicht tillen zonder dat de spitmachine hier onder lijdt.

Op de LRP Profi zal een nieuwe lift verschijnen. Door de nieuwe hef zal het mogelijk blijven om zware zaaimachines te tillen zonder dat negatieve effecten optreden in de constructie. Daarnaast is de gedachte achter het nieuwe ontwerp dat de gebruiker de mogelijkheid moet hebben om hefarmen van verschillende lengtes te monteren op de spitmachine. Door deze aanpassing kan men nagenoeg altijd een ideale samenstelling maken tussen spitmachine en desgewenste zaaimachine.

Naast de verandering van de woelpootbevestiging zullen de LRP Profi’s, met een niet aangedreven rol, worden voorzien van nieuwe PE-afscherming. Door de gewijzigde vorm is meer ruimte beschikbaar in de spitmachine, waardoor de grond meer tijd heeft zich te leggen binnen de machine.

Bekijk de LRP Profi


graan_1920x625_acf_cropped-1

Nieuws en verhalen

Bekijk ons nieuws

RobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterk
magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.