1-min-scaled_1920x870_acf_cropped

Klantportret Jimmink-Kolhorn, Barsingerhorn (Noord-Holland)

Farmax Rapide

De Farmax Rapide spitmachine doet al meer dan 20 jaar dienst bij Jimmink Kolhorn B.V. Een bedrijf dat 70 jaar geleden begonnen is met één dorsmachine is uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming.

Een familiebedrijf

Jimmink is een loon- en grondverzetbedrijf dat gevestigd is in Barsingerhorn (N.-H.). Al vanaf 1990 is Gerard Jimmink actief binnen het bedrijf. Nadat in 1997 zijn vader en 3 jaar later zijn broer stopten, zette Gerard het bedrijf in zijn eentje voort. Het is een familiebedrijf dat ook in de toekomst voortgezet zal worden door de zoon van Gerard. Het bedrijf is 60 jaar actief geweest in Kolhorn (N.-H.) totdat ze 10 jaar geleden een nieuw pand konden bouwen in Barsingerhorn. De naam Jimmink Kolhorn is echter nog altijd intact gebleven.

Loonbedrijf Jimmink pakt alles aan

Jimmink is een bedrijf dat zich onderscheidt in continuïteit. Met 20 werknemers in dienst hebben ze de afgelopen 10 jaar volop werk gehad. Het bedrijf pakt alles aan en kan daarom een zeer breed programma aanbieden. Dit varieert van draineren tot grasoogsten. Ook zijn er bietenrooiers en bulldozers op het bedrijf aanwezig. Het bedrijf is in het bezit van 15 trekkers en 12 kranen. Zelfs combines en rupsdumpers behoren tot het aanwezige materieel. 60 procent van al het werk bestaat uit grond-, weg- en waterbouw. De overige 40 procent is loonwerk voor akkerbouwers en melkveehouders.

Farmax biedt niet alleen kwaliteit, het bespaart ook brandstof en arbeid

De Farmax Rapide, met een werkbreedte van 4 meter, bevalt Jimmink heel goed. Hij spit gemiddeld 500 hectare per jaar bij ongeveer 80 klanten. Gerard krijgt veel positieve reacties over de kwaliteit van het spitten. Zelf is hij ook te spreken over de kwaliteit van de machine. Jimmink vindt het verder ook belangrijk dat hij, dankzij de hoge capaciteit, brandstof en arbeidstijd kan besparen. Het interesseert hem niet of een machine duurder is; als de machine maar goed werk levert en weinig onderhoud vereist. Daarmee heeft Jimmink in Farmax een goede partner gevonden. Hij is van mening dat de kwaliteit van de Farmax-spitmachines hoger ligt dan bij andere fabrikanten.

Bekijk de Farmax Rapide spitmachine

graan_1920x625_acf_cropped-1

Nieuws en verhalen

Bekijk ons nieuws

RobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterk
magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.