IMG_6308_1-scaled_1920x870_acf_cropped-1

Farmax spitmachine - Luttermann akkerbouw

Farmax spitmachine

Geert Luttermann heeft al veel ervaring de Farmax spitmachine door de jaren heen. In het Duitse Echteler (Nedersaksen) – dicht bij de Nederlandse grens – heeft hij een akkerbouw- en vleeskuikenbedrijf. Daarnaast heeft Luttermann samen met zijn buurman een biogasinstallatie. Luttermann en zijn werknemers zijn enthousiast over de Farmax spitmachine en vertellen graag over hun praktijkervaringen met de spitmachine.

Drie bedrijfsactiviteiten

Luttermann heeft in 1982 het boerenbedrijf van zijn ouders overgenomen. Toentertijd had het bedrijf 45 hectare pachtgrond waarbij het bedrijf bestond uit vleeskalveren, melkkoeien en akkerbouw. Door de jaren heen is het bedrijf van Luttermann gegroeid tot 130 hectare eigendom. In 2012 is samen met de buurman een 580kw biogas installatie gebouwd. Naast de biogasinstallatie en akkerbouw beschikt Luttermann nog over meerdere schuren waar in totaal plaats is voor 135.000 vleeskuikens. De mest die vrijkomt van de vleeskuikens en de verbouwde mais van beide bedrijven samen worden gebruikt voor de productie van biogas. De ervaring met een Farmax spitmachine gaat voor Luttermann lang terug, inmiddels zitten zij op hun derde Farmax spitmachine.

Momenteel heeft Luttermann 1000 hectare gespit met de Farmax en hebben zij dit voorjaar de spitschoppen gewisseld met nieuwe. Indien onderhoud nodig is voeren zij dit zelf uit, het is volgens Luttermann immers; ‘een machine waar men makkelijk aan werkt’.

Luttermann heeft geen spijt van zijn aankopen en kan een Farmax spitmachine aanbevelen aan collega-boeren.

graan_1920x625_acf_cropped-1

Nieuws en verhalen

Bekijk ons nieuws

RobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterkRobuustVakmanschapSterk
magazine-2020-farmax

Vraag ons gratis magazine aan

Gebruik onderstaande formulier om ons magazine aan te vragen en ontvang binnen enkele minuten een download-link in je mailbox.

In dit magazine informeren we u uitgebreid over de voordelen van spitten ten op zichte van ploegen. Ook zullen alle typen spitmachines kort worden toegelicht en delen meerdere klanten hun ervaring met onze spitmachines.